Nava Anchorage este una dintre puținele drăgi TSHD cu propulsie diesel-electrică, specializată în extracția de nisip și pietriș din largul mării și debarcarea pe uscat a încărcăturii.

Nava Anchorage, comandată de către De Hoop Terneuzen BV, este unul dintre cele două drăgi preluate de șantierele navale Thecla Bodewes în urma insolvenței de anul trecut a firmei Barkmeijer Stroobos BV. Alewijnse a fost desemnată de noua conducere a șantierului naval, în vara anului 2019, să finalizeze lucrările la vasul Anchorage. Obiectul contractual a presupus proiectarea, construirea, instalarea și comisionarea tablourilor de distribuție, consolelor și sistemelor dedicate de avertizare, monitorizare și control. A inclus și proiectarea, ingineria, furnizarea și comisionarea sistemului de automatizare al dragajului, inclusiv vizualizarea, monitorizarea și controlul funcțiilor.

Sistem de dragaj inovator

Barkmeijer a colaborat cu Alewijnse pentru dezvoltarea unui sistem inteligent de monitorizare și control combinat, de distribuție a energiei și dragaj. Pe lângă performanțe ridicate de dragare, capabilitățile sale permit gestionarea, încărcarea și descărcarea navei cu un echipaj de doar 7 sau 8 oameni. Acest sistem inovator este acum pus la dispoziția altor clienți prin intermediul Alewijnse. În alte puncte de la bord, centralele diesel-electrice reduc semnificativ consumul de energie și emisiile.

Grupul Thecla Bodewes și Alewijnse au lucrat împreună cu succes mulți ani, având și proiecte finalizate recent, inclusiv catamaranul german Waddenferry Adler Rüm Hart. Alewijnse a fost contractată din nou pentru acest proiect recent, în baza cunoștințelor și experienței sale extinse în sectorul de dragare, combinate cu relația strânsă pe care o are cu Thecla Bodewes.

„Suntem foarte fericiți că șantierele navale Thecla Bodewes ne-au oferit ocazia să finalizăm această dragă”, a spus Martin Terpstra, director de operațiuni la Alewijnse Marine. „Cea mai mare provocare a fost reluarea proiectului după falimentul Barkmeijer Stroobos. A trebuit să o luăm de la capăt cu un pachet de inginerie nefinalizat și informații incomplete și să lucrăm atât cu o echipă nouă de la șantierul naval, cât și cu un proprietar nou. În ciuda acestei situații, proiectul este acum finalizat datorită cooperării generale excelente și a angajamentului total al tuturor părților implicate.”

Selectasem compania Alewijnse pentru acest proiect în timpul petrecut la Barkmeijer Stroobos. Așa că atât compania Alewijnse, cât și eu, am făcut transferul la șantierele navale Thecla Bodewes împreună cu nava. Am lucrat cu Alewijnse la multe proiecte complexe în ultimii 22 de ani, dar performanța în această situație complexă specială după faliment merită toată aprecierea. Sper să continuăm cooperarea cu noi provocări în viitor.

Jos de Groot, Manager R&D @Thecla Bodewes Shipyards

Vrei să afli mai multe? Întreabă pe Martin Terpstra

Service