Povestea Alewijnse.

Alewijnse Roothaan & CO  light bulbs

Anii 1889 - 1962

Povestea Alewijnse a început în 1889, când Cornelis Alewijnse și frații Roothaan au deschis o fabrică de becuri în Nijmegen, denumită Alewijnse & Co. În 1900, Cornelis a venit cu o viziune extinsă, înființând o nouă companie, C. Alewijnse & Co., exact când inovațiile electrice începeau să aibă un impact major asupra societății. Până în 1945, compania a prosperat, concentrându-se pe instalarea și întreținerea echipamentelor electrice de toate tipurile. În anii de după Al Doilea Război Mondial, veniturile au crescut semnificativ pe măsură ce compania și-a extins activitatea, incluzând reparații de motoare electrice și a instalațiilor electrice din fabrici și de la bordul navelor.

Anii 1962 - 1990

Din 1962 până în 1980, compania s-a extins rapid - organic, dar și prin preluarea altor firme din Olanda. În anii 1980, Alewijnse a resimțit impactul celei de-a doua crize a petrolului asupra industriei maritime și al redresării ulterioare. Anii 1990 au adus o perioadă de prosperitate fără precedent, pe măsură ce s-a dezvoltat tehnologia informației și comunicațiilor (ICT), cu o cerere foarte mare de sisteme de securitate, telematică și transmisie de date.

 SHAPE  \* MERGEFORMAT

History man at work

Anii 1990 - 2002

Cea mai semnificativă evoluție în această perioadă a fost deschiderea unei filiale în România pentru producția de tablouri electrice de distribuție și servicii de instalare furnizate către șantierele navale Damen România.

Alewijnse Ork on Amels 60 Series

Anii 2002 - Prezent

Din 2002 până în 2015, se constată o axare pe integrarea sistemelor, precum și pe mărirea gradului de internaționalizare. În 2018, Strong Root Capital și CommonWealth Investments au achiziționat compania de la familia Alewijnse, cu o infuzie de capital pentru consolidarea în continuare a poziției de lider deținute de Alewijnse în sectoarele maritim și industrial.

Service