„Când căutam pe cineva care să realizeze partea electrică a acestui proiect, Alewijnse a venit ca o alegere naturală. "

Compania Alewijnse Marine a fost responsabilă de modernizarea instalației electrice, la jumătatea perioadei de funcționare, a navei de asistență a Marinei Regale Olandeze Mr.Zs. Pelikaan. Alewijnse a încheiat contractul cu șantierele navale Damen Shipyards Den Helder în august 2019 și a început lucrările în ianuarie 2020. Lucrarea a fost executată la Den Helder și la Damen Shiprepair Harlingen.

Zr.Ms. Pelikaan execută operațiuni exclusiv în regiunea Caraibelor, unde oferă sprijin în operațiuni de securitate maritimă și, în perioade de calamități naturale, ajutor umanitar. Gama de lucrări de modernizare executată de Alewijnse a constat în lucrări electrice, acoperind inginerie, furnizare și instalare de echipamente, coordonare de proiect și comisionarea tuturor sistemelor electrice de la bord. Printre altele:

  • Instalarea de telefoane noi;
  • Radar;
  • CCTV;
  • Sisteme de alarmă și monitorizare (AMS)

 

Alewijnse pune un accent deosebit pe inovație și, prin urmare, a reușit să ofere navei soluții pregătite pentru viitor.

Sectorul militar și guvernamental

Pe lângă calitatea înaltă a echipamentelor, compania Alewijnse a îndeplinit toate cerințele acestui proiect. Compania Alewijnse a realizat instalația electrică inițială la șantierul naval Damen din Galați - România, în 2005. Pe lângă acest proiect, am lucrat de-a lungul anilor la numeroase proiecte similare pentru Damen, pentru sectorul de apărare. Experiența vastă pe care o are compania Alewijnse în cadrul sectorului militar joacă un rol important în finalizarea la timp a proiectului, permițând navei să se întoarcă în Caraibe la timp pentru sezonul uraganelor.

Proiectul s-a confruntat cu provocări suplimentare ca urmare a crizei coronavirus. Perry Eikelenboom, manager de contracte la Alewijnse, explică: „Siguranța personalului nostru și a tuturor celor care lucrează la fața locului este prioritatea noastră principală în acest proiect. Menținerea distanțelor de siguranță în timpul lucrului și reducerea la minim a numărului de persoane aflate simultan la fața locului sunt o presiune suplimentară care afecteaza termenele de livrare, dar sunt esențiale. Din fericire, ne bucurăm de o strânsă cooperare cu șantierul naval și, prin cooperare și urmarea unor măsuri clare de siguranță, reușim să fim și eficienți, și în siguranță.”

Imagine: Ministerul Apărării

Când căutam pe cineva care să realizeze partea electrică a acestui proiect, compania Alewijnse a venit ca o alegere naturală. Compania are o vastă experiență cu Zr.Ms. Pelikaan în special și cu navele militare în general. Această experiență este vizibilă în eficiența ridicată a execuției în cadrul acestui proiect. Cooperarea este foarte bună, iar munca în echipă ne permite să respectăm termenele limită ale proiectului, urmând în același timp și măsurile importante de siguranță pe care le avem instituite în prezent.

Jan-Dirk Boomsma, manager de proiect la Damen Shipyards Den Helder

 

Vrei să afli mai multe? Întreabă pe Pieter Vosselman

Service