Sistemele extrem de complexe de azi necesită un grad ridicat de aliniere. În acest scop, este necesară o înțelegere aprofundată a modului în care se aliniază subsistemele.

Sisteme eficiente și conectate

Probleme cu anumite sisteme vor apărea atunci când nu se face integrarea corectă a subsistemelor. Acest lucru poate duce la o funcționare sub așteptări a sistemelor.

Când integrarea sistemelor nu este realizată adecvat într-un proiect, pot apărea următoarele probleme:

  • Sistemele nu se comportă bine ca întreg, necesitând astfel probe operaționale mai îndelungate.
  • Probleme cu fenomene legate de compatibilitatea electromagnetică (EMC), cum ar fi curenți circulanți sau echipamente perturbate.
  • Defectarea echipamentelor din cauze care nu pot fi identificate.
  • Evoluția proiectelor poate fi imprevizibilă, poate depăși termenele contractuale și poate să nu se încadreze în buget.

Prin transpunerea cerințelor clienților în sisteme eficiente și conectate, evităm aceste tipuri de probleme. În funcție de nevoile clienților cu privire la proiect, putem oferi pachete diferite de integrare, oricare este cel mai potrivit pentru execuția proiectului. Iată câteva prezentări pe scurt ale acestor pachete. Desigur, consultanța într-o discuție față-în-față este întotdeauna cel mai bun mod de a discuta detaliile.

Opțiunea 1: Pachet de integrare a sistemelor

Primul pachet pe care îl oferim este pachetul de integrare a sistemelor. Definim integrarea sistemelor ca integrarea a două sau mai multe subsisteme electrice și/sau de automatizare, livrate de Alewijnse și/sau terți, într-un singur sistem integrat, oferind o funcționalitate generală pe care sistemele separate nu o oferă.

Ce oferim:

  • Ne asigurăm că toate sistemele integrate se comportă bine ca întreg.
  • Ne asigurăm că fiecare sistem individual funcționează bine și îndeplinește sau depășește specificațiile agreate, indiferent dacă este de la Alewijnse sau de la un alt producător.

În cadrul acestui pachet, oferim servicii precum conceptual design, basic engineering, detailed engineering, producție, instalare, punere în funcțiune, supraveghere și management de proiect pentru toate sistemele. Majoritatea furnizorilor se ocupă doar de propriile sisteme și nu își asumă responsabilitatea pentru celelalte sisteme care funcționează în legătură cu întreaga funcție a navei sau a instalației. Responsabilitatea integrării revine atunci clientului. Aceste sisteme devin din ce în ce mai complexe, iar clientului îi lipsesc adesea cunoștințele aprofundate suficiente în domenii specifice. Cu acest pachet, ne asumăm noi această responsabilitate de integrare și ne asigurăm că toate sistemele funcționează împreună ca întreg.

colleagues working with systems

Opțiunea 2: Pachet de integrare a instalațiilor electrice plus

Oferim și un pachet de integrare a instalațiilor electrice plus. Acest pachet include conectarea echipamentelor noastre la echipamente furnizate de terți, pe baza datelor de la terți, plus recenzii tehnice independente suplimentare. Folosind aceste recenzii, determinăm apoi ratingul de performanță, gestionăm fluxul de informații și oferim o consultanță solidă clienților. În cadrul acestui pachet, oferim și servicii precum conceptual design, basic engineering, detailed engineering, producție, instalare, punerea echipamentului în funcțiune, supervizare și management de proiect pentru sistemele furnizate de Alewijnse și evaluări tehnice ale echipamentelor de la terți.

colleagues working with systems

Opțiunea 3: pachet de integrare a instalațiilor electrice

La Alewijnse, oferim și pachetul de integrare a instalațiilor electrice. Cu acest pachet, conectăm echipamentele furnizate de noi la echipamente furnizate de terți, pe baza datelor de la terți. În cadrul acestui pachet, oferim servicii precum conceptual design, basic engineering, detailed engineering, producție, instalare, punerea echipamentului în funcțiune, supervizare și management de proiect numai pentru sistemele furnizate de Alewijnse. Acest pachet implică faptul că responsabilitatea integrării este transferată clientului. Înseamnă că responsabilul pentru instalația funcțională completă este clientul și responsabilul cu furnizarea de date corecte este furnizorul terț.

Abordarea noastră de inginerie

Pentru a ne asigura că diferite părți lucrează bine împreună, este foarte important ca toți cei implicați să folosească aceeași metodologie. Abordarea preferată este ingineria sistemelor. Ingineria sistemelor este un domeniu interdisciplinar al ingineriei și managementului ingineresc, axat pe proiectarea, integrarea și gestionarea de sisteme complexe pe parcursul ciclului lor de viață. În esență, ingineria sistemelor utilizează principii de gândire a sistemelor pentru a organiza acest corpus de cunoștințe.

Credem că, prin stabilirea unei astfel de metodologii și a unui cadru de lucru general, bine pus la punct, putem să aducem o contribuție valoroasă și să îmbunătățim modul în care lucrăm împreună cu partenerii noștri. În proiecte complexe, cum ar fi proiectul Oceanco Y-718 Bravo și proiectul Amels LE6001, am implementat cu succes această metodologie.

Downloads.

Service