Datorită multor ani de experiență și cunoștințe de specialitate acumulate, compania Alewijnse poate identifica și optimiza calitatea energiei electrice în toate tipurile de instalații electrice

Calitatea energiei electrice este crucială pentru funcționarea sigură și eficientă a utilajelor și a sistemelor IT, la bordul navelor și în medii industriale. Dar, prin introducerea de tehnologii noi și avansate în construcțiile noi sau prin modernizări, sistemele tind să devină din ce în ce mai complexe. Acest lucru înseamnă că pot apărea cu ușurință probleme neașteptate, cum ar fi eficiența energetică scăzută sau durata de viață mai scurtă a sistemelor de automatizare sau a calculatoarelor. Aceste perturbări pot duce la costuri inutile pentru utilizatorii finali prin consum excesiv de energie, defecțiuni ale sistemului sau cerințe sporite de întreținere.

Power quality overview

Analiza calității energiei electrice

Datorită multor ani de experiență și cunoștințelor de specialitate acumulate, Alewijnse poate identifica și optimiza calitatea energiei electrice pentru toate tipurile de instalații electrice prin măsurători cuprinzătoare și analiza ulterioară a datelor colectate. Anomaliile depistate adesea includ armonice, putere reactiva, tensiune de retea dezechilibrata, oscilatii in retele electrice, variatii de tensiune, flicker, efecte tranzitorii si perturbatii de calitate ale retelei electrice si interferente sau compatibilitate electromagnetica.

Probleme pentru utilizator

Utilizatorii pot întâmpina probleme de anvergură ca rezultat al calității slabe a energiei electrice în instalații, cum ar fi supraîncălzirea transformatoarelor, generatoarelor și motoarelor, declanșări ale întreruptoarelor automate, nerespectarea cerințelor clasei (Lloyd's, Bureau Veritas, DNV-GL etc.), durata de viață scurtată a echipamentelor, defecțiuni de producție sau timpi de nefuncționare și depășirea limitelor date în standarde, precum și defecțiuni ulterioare în sistemele electrice (fiabilitate redusă). Consecințele suplimentare ale calității slabe a energiei electrice includ un consum mai mare de combustibil, costuri mai mari cu energia și emisii inutile de CO₂ și NOx.

 

Soluții optime

Ca integrator de sisteme, compania Alewijnse poate detecta și analiza ineficiențele electrice și poate oferi consultanță privind optimizarea calității energiei în vederea conformării la cele mai recente standarde de clasificare. În stadiile inițiale ale proiectelor de construcții noi, putem lucra cu clienții pentru a le determina nevoile și le facem propuneri cu privire la cele mai potrivite soluții pentru obiectivele lor. Atunci când modernizăm sau modificăm o instalație, putem folosi echipamente de măsurare specializate pentru a identifica puterea, curentul, tensiunea și armonicele. După o analiză extinsă a problemelor și nevoilor, proiectăm cele mai bune soluții personalizate care să ofere o eficiență optimă a costurilor și să maximizeze productivitatea sistemelor navei.

Experiențe de succes

De-a lungul anilor, compania Alewijnse a reușit să optimizeze calitatea energiei electrice pe multe nave și instalații industriale, inclusiv nave pentru instalare cabluri, vase de cercetare, superiahturi, drage, tankere LNG, nave de croazieră și echipamente industriale de producție.

Vreți să aflați mai multe? Descărcați documentul nostru de prezentare tehnică de mai jos.

Downloads.

Service