Activitățile noastre

Compania Niacet Tiel avea nevoie de o modernizare a sistemului de automatizare depășit de la fabrica 2 de pulberi uscate DP2 pentru conformarea la legislație și reglementări, dar și pentru a-și menține calitatea produselor la un nivel constant. Vechiul sistem ABB a fost înlocuit cu un sistem de operare Siemens S7. Acum, toate componentele de producție pot fi operate de același sistem de automatizare, iar sistemul este acum standardizat. Pentru aceasta, am întocmit o listă cu dorințele și nevoile clientului și le-am folosit pentru a scrie o specificație privind cerințele utilizatorului.

Niacet este producător de top de săruri organice, inclusiv propionați și acetați, care deservește industriile farmaceutică, alimentară, de furaje și tehnică. Având două sedii de fabricație de lungă durată și complet automatizate, situate în Niagara Falls, NY SUA, și Tiel, Olanda, Niacet oferă produse de calitate mondială pe o piață globală.

Sistem de automatizare validat

Pentru conformarea la cerințele FDA, funcționarea sistemului de automatizare trebuia validată. Am reușit acest lucru aplicând GAMP (Good Automated Manufacturing Practice). Cu această validare, sistemul respectă acum cerințele FDA. Alewijnse a elaborat un proiect funcțional pentru noul sistem, a programat computerul PLC și SCADA, a efectuat testele FAT si SAT și, la final, a pus în funcțiune noul sistem.

Activitățile noastre implementate

  • Înlocuirea sistemului de operare ABB în DP2 cu sistemul de operare Siemens S7.
  • Realizarea unei liste de dorințe și nevoi și o specificație a cerințelor utilizatorului (URS). Clientul a determinat rezultatul producției, atât cantitativ, cât și calitativ.
  • Proiectul funcțional a fost bazat pe specificația URS generată, permițându-ne să creăm un sistem care să producă rezultatul dorit de client.
  • Sistemul de automatizare a fost validat cu GAMP. Procedura a fost respectată cu strictețe și a dus la dezvoltarea structurată, programarea, implementarea și comisionarea sistemului de automatizare.
  • Înainte de implementarea sistemului de automatizare,  a fost efectuat testul de recepție în fabrică (FAT) cu clientul. Împreună cu echipa Niacet, software-ul a fost testat până la ultimul detaliu, însemnând că orice diferențe dintre interpretările teoretice și practice URS au fost detectate și ajustate imediat.
  • După procesul de verificare și FAT, PLC-ul și SCADA au fost testate la fața locului în modul descris în protocolul SAT.
  • Calitatea nu mai depinde acum în mare măsură de cunoștințele inginerilor de service, ci este garantată de tehnologie/sistem. Operatorii au fost instruiți să lucreze cu noul sistem.
  • Noul sistem de automatizare a funcționat în paralel cu sistemul existent. În acest timp, a funcționat perfect, ceea ce a însemnat că implementarea/SAT putea fi încheiată cu succes.

Aruncând o privire în urmă asupra modului în care s-au desfășurat lucrurile, nu pot decât să spun că sunt foarte mulțumit. Respectarea atentă a metodei GAMP în cooperare cu Alewijnse a fost un proces foarte transparent care a dus la validarea sistemelor noastre de automatizare, care acum respectă pe deplin cerințele FDA și, prin urmare, și cerințele clienților noștri.

Indicatori

Comandă: PLC Siemens S7 317-2PN / DP
Număr de intrări și ieșiri: 400
Vizualizare: iFix SCADA
Calculatoare: 1 server, 3 stații de lucru
Raport de ore: Proiectare: Programare: Validare = 2: 4: 3

Vrei să afli mai multe? Întreabă pe Kees van Doorn

Service