Vitens a construit în Wapenveld un rezervor nou de apă potabilă de aproximativ două milioane de litri. Rezervoarele vechi au fost construite în 1964 și trebuiau înlocuite.

Rezervoare noi de apă potabilă pentru gestionarea vârfurilor de consum

Apa din acest rezervor de apă potabilă provine de la firma producătoare Epe, unde apa este pompată zi și noapte. Acest rezervor este o sursă de rezervă pentru alimentare în situațiile în care apar vârfuri ale cererii de apă. Cu rezervoarele de apă potabilă, Vitens poate garanta întotdeauna alimentarea cu apă.

Inginerie electrică și automatizarea proceselor

Compania contractantă H. van Haarst a câștigat licitația pentru construcția rezervorului. Alewijnse a primit apoi contractul pentru realizarea instalației electrice și a automatizării proceselor. Marco Jansen a fost antreprenorul principal în acest proiect. „Împreună cu Van Haarst, am început construcția în septembrie 2018 și am fost ocazional prezenți în special la realizarea împământării și a nișelor. Timpul total de construcție pentru instalația electrică a fost de aproximativ 5 săptămâni. Apoi am pus instalația în funcțiune. În perioada de construcție a fost configurată și automatizarea proceselor.

Livrare, petrecere și complimente

Deși finalizarea avusese deja loc în noiembrie 2019, rezervorul a fost inaugurat pe 19 martie 2020. Marco explică cu mândrie: „Compania Vitens s-a declarat mulțumită atât de calitatea lucrărilor de inginerie electrică, cât și de automatizarea proceselor. Așadar, complimente pentru întreaga echipă.”

Rezervoare Vitens

·         Număr total de rezervoare de apă potabilă: aprox. 270

·         Volum total de stocare: 350.000 m3

·         Volumul per rezervor variază de la 300 m3 până la 15.000 m3 (lângă Enschede și Utrecht).

Fotografie de Aannemersbedrijf H. van Haarst

 

Vrei să afli mai multe? Întreabă pe Petrica Craciun

Service