Igiena este o premiză pentru ca un abator să obțină avizul de producție. Când s-a avariat sistemul de tratare a aerului de la EKRO, trebuia să se facă o tranziție rapidă.

Instalație nouă de tratare a aerului

Dacă instalația de tratare a aerului se avariază, se oprește circulația aerului și, odată cu ea, uscarea și purificarea aerului. Cea mai problematică consecință este apariția umezelii sub formă de condens, care poate ajunge pe produse. În plus, pot apărea bacterii, care se răspândesc în toată încăperea și contaminează produsele. Organismul de inspecție a dat un ultimatum: noua instalație trebuia să fie în funcțiune în 8 săptămâni. EKRO a format atunci o echipă de construcții, care a inclus firme precum Munters, Draisma, GEA, Hamer și TIB; Alewijnse a proiectat și a realizat instalația electrică, ca parte a echipei de construcții.

Instalație pentru situații de urgență

Echipa de construcții a început să instaleze o instalație de tratare a aerului pentru situații de urgență. Așa a câștigat mai mult timp pentru a ajunge la un plan bine gândit de proiectare și realizare a noii instalații. Când s-a trecut pe alimentare la capacitatea de distribuție electrică, a devenit repede evident că nu era suficientă energie disponibilă pentru instalația de situații de urgență. Prin urmare, echipa Alewijnse a montat o instalație temporară cu un generator pentru a pune la dispoziție necesarul de energie într-un termen foarte scurt.

Inginerie electrică, echipamente fizice și software

Alewijnse a proiectat partea de hardware și software pentru componentele electrice și comenzile noii instalații de tratare finală a aerului. Au fost realizate panouri noi pentru această instalație și au fost puse cablurile pentru răcire și încălzire. Echipa Alewijnse s-a ocupat și de distribuția energiei electrice și de comunicațiile dintre unitățile de tratare a aerului, răcitor și generator.

Parametri și gestionarea alarmelor

Cu noile rețete pentru setarea automată a parametrilor, printre altele, ora din zi a devenit variabilă. Mai mult, s-au efectuat măsurători de umiditate relativă și temperatură în diferite puncte de la amplasamentul companiei. Alarmele sunt procesate de software-ului dezvoltat de Alewijnse pe SCADA și unitatea de comandă PLC.

După 8 săptămâni de muncă asiduă a echipei de construcții, tratarea aerului și nivelurile de umiditate sunt perfect în regulă și Ekro se va putea bucura ani buni de noua sa instalație de tratare a aerului.

 

Vrei să afli mai multe? Întreabă pe Kees van Doorn

Service