Proiectul Apollo demonstrează experiența practică pe care Alewijnse o oferă operatorilor din sectorul de operațiuni în largul mării pentru proiectarea și livrarea tuturor tipurilor de instalații electrice.

Integrarea noului heliport la bordul celei mai recente platforme autoelevatoare Apollo de la DEME

Cea mai recenta nava offshore ecologică de ridicare structuri agabaritice construită de Deme, cu navigare la punct fix standard DP2, a fost livrată către GeoSea în august 2018. Alewijnse a livrat lucrările de integrare și automatizare a instalației electrice de la bordul acestei nave. Mai târziu, în 2019, GeoSea a contractat Alewijnse pentru instalația electrică a unui heliport pe Apollo. Aceste lucrări au avut loc în primul trimestru al anului 2019, urmate de finalizarea unui contract de dezafectare Apollo în Marea Nordului.

Pentru noul heliport, Alewijnse a livrat și a instalat modernizări ale sistemelor existente, plus un sistem de monitorizare a elicopterelor. În plus, a fost instalat un sistem dedicat de stingere a incendiilor, care poate fi acționat de pe punte.

Obiectul contractului

În 2018, Alewijnse a proiectat, executat și livrat un sistem extrem de avansat de gestionare a navelor. Aceasta a inclus un sistem de pescaj și încărcare Alewijnse (ADLS), un sistem de verificare al nivelului de încărcare a rezervoarelor (TSS), un sistem de management a energiei (PMS), diverse interfețe și un sistem extrem de eficient de ridicare și răcire a apei. Adăugarea unui sistem sofisticat de comutare video HD cu matrice periferică permite controlarea și monitorizarea cu ușurință a tuturor sistemelor conectate prin ecrane tactile multifuncționale și alte ecrane de pe punte.

Apollo

Vasul multifuncțional Apollo, de 87,5 metri, a fost proiectat pentru instalarea de turbine eoliene și fundații, dezafectare și transport de mare tonaj. A fost construit ca unul dintre cele mai ecologice din clasa sa din lume și deține certificarea ENVIRO, cea mai strictă notație de clasă pentru protecția mediului, acordată de American Bureau of Shipping (ABS). Energia ecologică de la bord este asigurată de panouri solare și turbine eoliene, se folosesc și uleiuri biodegradabile, alături de tehnici de recuperare a căldurii. Împreună, aceste tehnologii îi asigură funcționarea la cel mai mic consum posibil de combustibil, menținând în același timp emisiile de CO2 și NOx și SOx la cele mai stricte valori minime. Un sistem de carduri de acces pentru unitățile de cazare ajută și el la reducerea consumului de energie.

Lider în sisteme electrice specializate pentru industria offshore

Proiectul Apollo demonstrează experiența practică pe care Alewijnse o oferă operatorilor din sectorul de operațiuni în largul mării pentru proiectarea și livrarea tuturor tipurilor de instalații electrice. Sistemele de automatizare livrate anterior pentru DEME le includ pe cele pentru Melina, Uilenspiegel și Lange Wapper. „Am încredere că această ultimă provocare, în continuarea istoricului de cooperare fructuoasă dintre Alewijnse și DEME, va conduce la implementarea de soluții tehnice avansate, care să contribuie la avantajul competitiv strategic al navei”, a declarat Johan van Rikxoort, manager de produs la Alewijnse.

Lucrăm împreună pentru un viitor sustenabil

DEME este lider mondial în domeniile de dragaj, inginerie maritimă și remedierea efectelor asupra mediului înconjurător. Promovează un viitor sustenabil oferind soluții la provocările globale, cum ar fi creșterea nivelului mării, schimbări climatice și tranziția către energie regenerabilă.

Integratorul de instalații electrice Alewijnse este lider în integrarea instalațiilor electrice maritime, cu o experiență de zeci de ani în industria offshore și de dragaj. Are unități la fața locului pe șantiere navale din Olanda și din întreaga lume. Alewijnse contribuie la un viitor sustenabil prin proiectarea de soluții electrice inovatoare care susțin tehnologii emergente, cum ar fi celulele de combustibil, propulsia hibridă și LNG, precum și gestionarea energiei maritime.

 

Vrei să afli mai multe? Întreabă pe Pieter Vosselman

Service