Jorn a dezvoltat anul trecut un sistem mobil de vizualizare, proiectat pentru a putea fi conectat la orice sistem de alarmă existent. Odată conectat, oferă posibilitatea de vizualizare a datelor unei nave de pe orice dispozitiv mobil.

„Eu am dezvoltat acest sistem și sunt foarte mândru de el. Am avut baza sistemului de la un coleg din Nijmegen și apoi am proiectat singur software-ul, atât partea funcțională, cât și cea de grafică. Sistemul este acum gata de utilizare și poate fi implementat imediat dacă e solicitat de un client.

Jorn Souverein, inginer software

Ca stagiar la Alewijnse, Jorn a lucrat în Drachten în timp ce urma cursuri de inginerie electrică. S-a întors în 2020 ca să lucreze la proiectul de diplomă și acum face parte oficial din echipa Alewijnse, ocupând funcția de inginer software. Vorbește cu entuziasm despre munca sa: „Vizitele pe șantierele navale și urcatul la bordul navelor sunt cele mai distractive. Doar atunci vezi cu adevărat ce impact are munca ta asupra unei nave.”

Ca inginer software la Alewijnse, Jorn Souverein se concentrează în principal pe automatizare la bordul navelor și noi dezvoltări tehnologice. Inginerii software sunt implicați pe tot parcursul unui proiect. În atelierele Alewijnse, ei programează și testează software-ul înainte să fie dus la bordul navelor pentru ansamblurile personalizate de tablouri. Apoi, inginerii merg la bordul navei și fac testele de funcționalitate. Așa procedează și colegul nostru Jorn. „Cele mai impresionante nave la care am lucrat până acum sunt o dragă și o navă de inspecție electrică. Cel mai mult mi-a plăcut să lucrez la nava de inspecție. Am fost responsabil pentru software-ul unui sistem nou. Era o navă cu adevărat unică”, spune el cu mare mândrie. „A fost de fapt primul meu proiect, când eram stagiar, și mi s-a încredințat imediat responsabilitatea. A fost ceva cu totul special. Îți arată că ești luat în serios de colegi. Ce fac acum - în principal, investighez sisteme noi. De exemplu, analizez dacă noul sistem are avantaje față de sistemele existente și dacă este sustenabil. La Drachten, lucrăm în principal la automatizare. Include tot: de la gestionarea energiei, la navigație și iluminat.”

Prin ce crezi că se diferențiază Alewijnse de alte societăți comerciale?
„Calitatea și serviciile produselor noastre sunt foarte bune. Este unul dintre punctele noastre forte la Alewijnse. În plus, interacțiunea cu colegii și conducerea este cu adevărat grozavă. Deși suntem aproximativ 1.000 de colegi în toată lumea, firma nu dă impresia că e chiar atât de mare - ceea ce mie unul îmi place. Chiar lucrăm în echipă.” 

 

Story Software Engineer Jorn Souverein

La Alewijnse, nu conectăm doar oamenii și tehnologia, ci și colegii între ei, cu pasiunile lor. Ai vrea să faci parte din echipa Alewijnse? Vezi ce posturi vacante avem sau trimite-ne o cerere de angajare deschisă.

Ready for innovation?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment