Soluția reduce echipamentele hardware și cablajele cu 75 % și este ușor de întreținut.

Acest ultim contract reafirmă cooperarea de succes dintre DEME și Alewijnse în domeniul automatizării și digitalizării. Împreună, cele două firme au finalizat cu succes peste douăzeci de astfel de proiecte în ultimii cinci ani.

Alewijnse DEME AlViVi

Sistem inovator de control al funcțiilor

AlViVi este un sistem inovator de control al funcțiilor, dezvoltat de Alewijnse și DEME, pentru a permite dezvoltarea și întreținerea mai rapide și mai eficiente a sistemelor IT de la bordul navelor și instalațiilor offshore. Soluția este bazată pe un sistem de server central redundant, care permite vizualizarea tuturor datelor legate de procesul de dragare. Rezultatul este că datele generate de sistemele centralizate în cadrul AIViVi pot fi vizualizate și prelucrate de pe orice ecran conectat de la bordul navei. Aceasta înseamnă că platforma inovatoare înlocuiește aproximativ 75% din calculatoarele, tastaturile, echipamentele video și mouse-urile (KVM) de la bord și reduce semnificativ cerințele de cablare.

Soluția de digitalizare AIViVi este deja instalată și funcțională pe șase drăgi aspirante mobile din flota Grupului DEME, una dintre cele mai mari companii comerciale de dragare din lume.

Colaborare Alewijnse - DEME

Alewijnse și Grupul DEME colaborează din 2015 pe soluții de automatizare și instalații electrice pentru flota de dragare DEME. Alewijnse a încheiat contractul pentru această ultimă comandă datorită calității dovedite a serviciilor, competențelor și performanței, combinate cu implementarea anterioară reușită a  tehnologiei pe alte drăgi și nave offshore DEME. 

Acordarea acestei ultime comenzi este o confirmare a multor ani de colaborare de succes. DEME a demonstrat încă o dată încrederea pe care o are în noi pentru livrarea unei soluții de digitalizare sub forma unei platforme inovatoare pentru găzduirea software-ului lor de dragare împreună cu software-ul pentru echipamente furnizate de terți.

Johan van Rikxoort, Manager de produse la Alewijnse

Alewijnse colaborează foarte bine cu noi de cinci ani, abordând în continuu provocările de a duce eficacitatea și performanța navelor DEME la un nivel superior. Ne susținem reciproc în dezvoltarea de noi tehnici și aplicații. Realizând cele mai noi concepte de control al funcțiilor, putem contribui proactiv la simplificare și la pregătirea pentru viitor a mentenanței și gestionării flotei DEME.

Un partener de  încredere pentru soluții de automatizare dragaj și operațiuni offshore

Alewijnse a jucat un rol important în dezvoltarea și implementarea sistemelor de automatizare și a instalațiilor electrice la bordul navelor de dragare și offshore operate de DEME. Compania Alewijnse este un partener de încredere pentru realizarea de sisteme de automatizare a dragării, soluții pentru procesul de dragare și sisteme de comandă pentru dragare. Proiectele anterioare au inclus modernizarea soft-ului PLC și dezvoltarea de soluții pentru aplicații de dragare la bordul TSHD-urilor Nile River, Lange Wapper și Uilenspiegel, precum și un nou sistem de alarmă și monitorizare la bordul Nile River și o modernizare a sistemelor de dragare ADLS și ASTS de la bordul TSHD Mellina.

DEME și Alewijnse lucrează împreună și la soluții pentru vasele (eoliene) offshore. Proiectele comune au inclus furnizarea și instalarea unui sistem inovator și intuitiv de gestionare a navei pentru puntea cu heliport a navei offshore Apollo, echiparea electrică a navei Living Stone pentru instalare cabluri și dezvoltarea a două sisteme avansate QA Bolt Tension Logging pentru instalarea de turbine eoliene.

Alewijnse DEME AlViVi

Platforma este rapidă, ușor de utilizat și extrem de fiabilă, având durata maximă de funcționare productivă și securitate operațională optimă. Aducând laolaltă mai multe sisteme într-un singur mediu, întreținerea și gestionarea devin mai ușoare și mai eficiente. Update-urile sunt mai bune și pot fi testate sau dezinstalate mai rapid. În plus, durata de viață a software-ului este extinsă datorită independenței platformei, iar sistemul este extrem de sigur la breșe de securitate.

Managerul de produse Johan van Rikxoort prezintă avantajele AlViVi

Grupul DEME

Dragele DEME aspirante mobile fac parte din marea flotă de drăgi operate de DEME. Grupul deține una dintre cele mai moderne și mai versatile flote din industria globală de dragare și navele sale efectuează operațiuni în întreaga lume.

Ești pregătit pentru inovație?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service