Alewijnse și SEAFAR își unesc forțele pentru a face posibilă navigația autonomă
În acest fel, cele două companii vor face industria maritimă #SEAFAReady! pentru viitor.

Un vis din copilărie devine realitate.
Companiile Alewijnse și SEAFAR și-au unit forțele pentru a contribui la dezvoltarea navigației autonome. Într-un nou parteneriat, Alewijnse va lucra cu SEAFAR la integrarea sistemelor sale inovatoare de remote control la bord și la optimizarea întreținerii și asistenței tehnice. Acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că industria maritimă este pregătită pentru SEAFAR, pe măsură ce tehnologia sa inovatoare câștigă avânt.
În viitor, căpitanii vor lucra la țărm și nu la bordul navelor pe care le comandă. De la un centru de control, fiecare căpitan va direcționa mai multe nave simultan, care pot naviga pe canale și râuri diferite. Doar câțiva marinari vor fi la bord, pentru întreținere, andocare, încărcare și descărcare. În cazul în care apare o urgență, un timonier aflat pe punte poate prelua temporar controlul navei.
Un vis din copilărie? Nu este chiar aşa. De fapt, compania de tehnologie și servicii SEAFAR a făcut deja din această navigație semi-autonomă o realitate, controlând zece nave dintr-o cameră de control din Anvers și planificând instalații similare în Namur și Dordrecht. Compania își propune ca până la sfârșitul anului să aibă treizeci de nave operaționale noi și existente, atât în transportul maritim intern, cât și în cel de coastă. Pentru a-și promova planurile, SEAFAR își unește forțele cu Alewijnse pentru a face pași către dezvoltarea de sisteme inovatoare care se vor conecta cu echipamentele electrice de la bord, pentru a permite întreținerea de la distanță și alte intervenții direct din centrele de control. În acest fel, cele două companii vor face industria maritimă #SEAFAReady! pentru viitor.

Pionierat în domeniul navigației autonome
Compania de tehnologie și servicii SEAFAR este un pionier în domeniul navigației semi-autonome. Căpitanii lor direcționează navele de la distanță dintr-o cameră de control. Aceștia conduc până la trei nave simultan, 80% devin autonome, doar câțiva membri ai echipajului rămânând la bord. Potrivit directorului executiv și fondatorului, Louis-Robert Cool, avantajul major este următorul: „Căpitanul își poate face treaba în opt ore, iar apoi un alt căpitan îi preia tura și așa mai departe. De asemenea, navigația și manevrele se pot face într-un mod foarte eficient prin aplicarea unor tehnici inovatoare precum inteligența artificială, care poate prezice comportamentul folosind algoritmi, și învățarea automată, care poate identifica obiectele și mediul înconjurător cu ajutorul senzorilor pentru a optimiza comportamentul navigației. Acestea sunt tehnici unice pentru navigație fluvială care, prin combinarea diferitelor elemente, formează un tot eficient”.
Aceeaşi direcţie
Pentru a-și dezvolta și mai mult capacitățile de navigație semi-autonomă, SEAFAR a căutat o companie din piață cu care să lucreze la lansarea de noi sisteme, oferind sprijin tehnic, întreținere și servicii de la distanță. Cu Alewijnse, dezvoltatorul de tehnologie a ales un jucător major de pe piață, cu cunoștințe și experiență vastă în electrificare și automatizare pentru sectorul maritim. În calitate de integrator de sisteme, Alewijnse oferă un pachet cuprinzător de soluții tehnice care include instalații electrice complete, sisteme pentru distribuția energiei, generarea și propulsia, automatizarea proceselor, audio, video și TIC și sisteme pentru siguranță, navigație și comunicare.
„Cooperarea noastră este încă foarte nouă”, continuă Louis-Robert Cool, „dar opiniile noastre despre viitorul pieței sunt aceleași și ne putem susține reciproc într-un mod complementar. Avem şi aceeaşi viziune privind modernizarea flotei actuale din Țările de Jos. Ambele companii îți doresc să îți extindă rețeaua și să intre în parteneriate pe piața olandeză. Suntem dornici să ne conectăm pentru noi proiecte cu compania Alewijnse, să preluăm mai multe în același timp și să optimizăm serviciile pe care le oferim clienților noștri pentru a face mai multe nave #SEAFARReady! pentru viitor."
Perspective
Tom Milder, COO la Alewijnse, adaugă: „Ne dorim să fim o companie orientată spre viitor. Prin parteneriatul nostru cu SEAFAR, vom demonstra cât de bine echipate sunt sistemele noastre pentru tehnologiile emergente precum navigația semi-autonomă. Avem deja experiență în domeniul aceastei tehnologii și cu echipamentele specializate necesare pentru aceasta, cum ar fi sistemele remote, camerele de la bord pentru a facilita cunoașterea situației în timp real, echipamentele GPS programate cu scenarii de urgență, cum ar fi menținerea poziției și echipamente de comunicare prin imagine și voce.
Rețea extinsă
Deoarece lucrăm cu șantiere navale mari și cu proprietari de nave, avem o rețea extinsă, în special pentru construcția de noi nave de marfă de navigaţie fluvială și de coastă. De asemenea, avem cunoștințe și experiență vastă în proiectarea sistemelor, instalarea instalațiilor electrice și furnizarea de servicii post-vânzare. Multe nave au echipamente Alewijnse pe care le întreținem noi, iar aceste servicii pot fi extinse cu ușurință pentru sistemele SEAFAR. Din ce în ce mai multe nave instalează acest echipament”.


Consolidarea transporturilor maritime fluviale
Potrivit lui Cool, navigația semi-autonomă este răspunsul la problemele actuale din navigația fluvială. „Pe de o parte, drumul către obținerea licenței nu este unul ușor, dar pe de altă parte există un deficit uriaș de echipaje. Până în 2030 se estimează că sectorul va avea o lipsă de aproximativ 6000 de persoane. Prin implementarea unor noi tehnologii, este posibil să se schimbe practicile de lucru și meseria de căpitan să devină nu numai mai atractivă, dar și să se mărească resursele disponibile deoarece navigația a devenit mai eficientă. Există și un argument economic pentru stimularea navigației fluviale, deoarece eliberează mai mult capital pentru investiții în tehnologie durabilă”.
Încredere în viitor
Milder adaugă: „Avantajele majore ale navigației fără pilot sunt economisirea costurilor, posibilitatea de a naviga 24/7, respectând reglementările privind timpul de muncă și odihnă și creșterea siguranței. De asemenea, îmbunătățește condițiile de muncă ale căpitanilor, care acum își pot face treaba într-un mediu confortabil, uscat și cald, cu ecrane în fața lor și așezați confortabil, și cu ore de lucru și distanțe de parcurs atractive. În plus, reglementările locale sunt favorabile. Belgia este deja avansată în dezvoltarea autorizațiilor, în special în Flandra, iar lucrurile încep să se miște și în Ţările de Jos.
„Împreună cu Seafar luăm măsuri pentru a face navigația semi-autonomă și mai accesibilă și pentru a face nave #SEAFAReady! Nu este doar un vis din copilărie, este deja aici, cu nave care folosesc tehnologia în mod activ. Acest concept dovedit ne oferă încredere pentru viitor.”
Mai multe informații pe site-ul Seafar:
https://seafar.eu/nl/alewijnse-and-seafar-join-forces-to-help-make-auto…
Ești pregătit pentru inovație?
Hai să ne conectăm!