Ar vrea să împărtășească experiența sa de lucru la Alewijnse.

Sună ca un clișeu, dar chiar nu fac același lucru în fiecare zi. Într-o zi trag cabluri și a doua zi programez PLC-uri. De aceea mi se pare foarte interesant ce fac.

Thomas Rot, inginer de service

Și, mai exact, cu ce te ocupi?

Acum lucrez la diverse proiecte în Den Helder. Cel mai mare proiect de anul trecut a fost modernizarea unui vas logistic la mijlocul duratei de viață. Din februarie până în septembrie am muncit din greu să readucem nava la timp în vest. În curând voi pleca la Curaçao pentru a rezolva lista finală de garanție. Alături de colegii mei, execut multe lucrări de service și proiecte scurte pentru marina militară.

 

Cum te-ai dezvoltat în această funcție?

Am început să lucrez la Alewijnse după ce am absolvit colegiul maritim la Terschelling, cu specializare secundară pe inginerie electrică. Cu ocazia primului meu proiect din Schiedam, am învățat multe despre integrarea instalațiilor electrice și tot ce implică. În primul meu proiect am lucrat în principal la partea de commissioning. În acest proiect de modernizare la jumătatea duratei de viață am învățat multe despre celelalte aspecte ale meseriei. Am lucrat cu colegi foarte competenți și acum acest proces este și mai ușor.

 

Ce ți se pare interesant în ceea ce faci?

Sună foarte mult ca un clișeu, dar chiar nu fac același lucru în fiecare zi. Într-o zi trag cabluri și a doua zi programez PLC-uri. Pentru că am lucrat la proiecte diferite și am executat lucrări diferite de service, care au acoperit multe sisteme variate pe diverse nave, am dobândit o mulțime de noi abilități în scurt timp. De multe ori ajung să lucrez pe anumite sisteme pentru prima dată. După finalizarea unui proiect sunt trimis pentru lucrări de service pe aceleași sisteme pentru că atunci posed cunoștințele și experiența relevante.

Ești pregatit să afli mai multe despre inovație ?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment