Vasele catamaran Windcat sunt utilizate pentru asistență la întreținerea turbinelor eoliene instalate în larg, transportând tehnicieni, echipamente și încărcături speciale către și de la amplasamente.

Parteneriate

Alewijnse Marine are un parteneriat de succes cu șantierul naval olandez Dok en Scheepsbouw Woudsend și cu furnizorul de servicii offshore Windcat Workboats pentru dotarea electrică integrală a vaselor pentru transportul echipajelor în larg (CTV - Crew Transfer Vessel). Numărul total de instalații noi și modernizate realizate de Alewijnse pentru Windcat la șantierul naval este de aproape douăzeci, într-o perioadă de zece ani.

Navele Windcat

Navele fac parte dintr-o serie de CTV-uri pe care proprietarul, Windcat Workboats BV, le construiește la șantierul naval Dok en Scheepsbouw Woudsend BV. Vasele catamaran Windcat sunt utilizate pentru asistență la întreținerea turbinelor eoliene instalate în larg, transportând tehnicieni, echipamente și încărcături speciale către și de la amplasamente. Windcat are o flotă de peste 40 de catamarane mici și rapide de diferite modele. Execută operațiuni în principal în Marea Nordului, Marea Irlandei și Marea Baltică, în apele teritoriale a șapte țări.

Alewijnse on board offshore Crew Transfer Vessels (CTVs) for Windcat

Instalație completă

Pentru Windcat 45 și 46, Alewijnse livrează instalațiile electrice complete, inclusiv o consolă și un sistem de alarmă și monitorizare. O nouă caracteristică a acestei serii, începând cu Windcat 41, este înlocuirea bateriilor convenționale cu echivalente pe litiu-ion, datorită densității lor ridicate de energie. Alewijnse asistă șantierul naval și la realizarea și instalarea traseelor de cabluri din aluminiu și a postamenților.

Lucrăm la navele Windcat pe șantierul naval Dok en Scheepsbouw Woudsend din anul 2009. Rezultatele sunt mult peste așteptări, cu aproape 20 de nave amenajate până în prezent. Proiectele au mers în general bine pentru toate părțile implicate. Woudsend și Windcat au fost foarte mulțumite de calitatea navelor livrate și de flexibilitatea Alewijnse.

Bertran Smit, Project Manager @Alewijnse

Ești pregatit să afli mai multe despre inovație ?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service