Proiectat să instaleze cabluri electrice pentru centralele eoliene offshore.

Lucrări electrice complete

Alewijnse a livrat toată instalația electrică și integrarea sistemelor la bordul Nexus, noul vas inovator pentru instalare cabluri, construit de Damen Shipyard Group pentru contractantul internațional de operațiuni offshore Van Oord. Construcția s-a realizat la șantierele navale Damen din Galați (România), proiectul a fost condus de echipa compusă din Alewijnse Drachten, Olanda și Alewijnse Marine Galați, ambele departamente lucrând la partea de proiectare și managementul proiectului.

Obiectul contractual al companiei Alewijnse la acest proiect a inclus toate sistemele electrice de la bord și instalarea unităților de propulsie și a motoarelor care alcătuiesc sistemul DP2 diesel-electric puternic al navei de 122 de metri. Alte aspecte ale echipării electrice au inclus sistemul integrat de navigație și sistemele electrice pentru cazare de înaltă calitate. Puterea totală instalată la bordul Nexus este de aproximativ 10 MW, cele două unități de propulsie livrând câte 2 MW fiecare.

Înainte de termen

Contractul a fost semnat în octombrie 2013, ceea ce ne-a lăsat doar 14 luni pentru proiectare, inginerie și instalare. Dar nava a fost predată proprietarului înainte de termen. Nexus era de ceva vreme în Vlissingen, unde Alewijnse a lucrat alături de Van Oord la instalațiile electrice și integrarea sistemelor pentru echipamentele de instalare cabluri.

Nexus

Nexus este o navă inovatoare pentru instalare cabluri, lungă de 126 m, proiectată să instaleze cabluri electrice pentru centralele eoliene offshore. Nava a fost echipată cu un carusel de cabluri, având o capacitate de peste 5.000 de tone, și cu o macara offshore, care îi va permite să instaleze cabluri subacvatice lungi, de mare putere. Nava poate găzdui până la 90 de persoane.

Alewijnse on board Nexus with Damen for Van Oord

Ești pregătit pentru inovație?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service