Proiectul Zr.Ms. Karel Doorman ilustrează încrederea Marinei Regale Olandeze în Alewijnse ca partener în proiecte navale complexe.

HNLMS Karel Doorman

HNLMS Karel Doorman este o navă de suport logistic, de 204 metri și 28.000 de tone. Nava nu este concepută doar pentru transport maritim și aprovizionare pe mare. Servește și ca bază mobilă pentru elicoptere de transport, capabile să mute rapid materiale grele și trupe. În același timp, poate juca un rol vital de sprijin în acțiuni de natură umanitară.

Proiect de amploare

JSS a fost una dintre cele mai mari comenzi primite de Alewijnse pentru o singură navă. A vizat lucrările de lăcătușerie și cablurile tuturor instalațiilor navei, inclusiv:

  • Alimentare de înaltă tensiune
  • Semnale
  • Fibră optică
  • Cablu Cat7 pentru diferite sisteme de înaltă tehnologie
  • Conectarea, testarea și livrarea infrastructurii.

 

Construcția navei

Optzeci la sută din construcția navei a fost realizată la șantierul naval Damen din Galați, România. Alewijnse Marine Galați a fost responsabilă pentru cea mai mare parte a lucrărilor de instalare. Alewijnse Nijmegen a asigurat sprijin pentru managementul proiectului. Asamblarea finală, instalarea și livrarea diferitelor sisteme nautice și de armament are loc la șantierul naval Damen Schelde din Vlissingen.

Marina Regală Olandeză

Acest proiect a ilustrat interesul și încrederea Marinei Regale Olandeze în Alewijnse ca partener în aceste tipuri de proiecte complexe. Proiectele comune anterioare sunt cele patru nave de patrulare, întreținerea fregatelor M și a sistemelor de distribuție electrică pentru catargele de semnalizare situate la bordul navelor de patrulare.

 

Karel Doorman  ships in the picture

Ești pregătit pentru inovație?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service