Kaliwaal 41 este una dintre puținele instalații plutitoare de separare a nisipului din Olanda și joacă în prezent un rol important în proiectul olandez de lărgire a râului Maaspark Well.

Proprietarul olandez, Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen, a contractat compania Alewijnse anul trecut, iar proiectul a fost realizat în două faze; la mijlocul anului 2020 și apoi la începutul anului 2021.

Noul sistem de comandă Alewijnse este destinat gestionării tehnologiei actualizate de pe Kaliwaal 41, care extrage, clasifică și livrează nisip și pietriș într-un mod eficient, productiv, fiabil și sustenabil.

În cooperare cu Alewijnse, proiectul a fost bine coordonat, permițându-ne să realizăm conversia în două faze în timpul săptămânilor de inactivitate. Suntem foarte mulțumiți de rezultat. Acum putem monitoriza funcționarea și eficiența instalației chiar mai bine decât înainte și cei de la Alewijnse ne pot ajuta de la distanță cu vastele lor cunoștințe de specialitate.

Michel van Komen, coordonator de producție și execuție în cadrul Grupului Van Nieuwpoort

Actualizare și orientare spre viitor

Rezultatul este un sistem de comandă inovator și modern, cu o mulțime de posibilități de vizualizare și asamblat folosind cele mai recente componente disponibile astăzi pe piață, care asigură disponibilitatea pieselor de schimb. Astfel, creăm o mai mare fiabilitate operațională pentru client. În plus, sistemul este mult mai ușor de operat decât cel anterior și oferă informații clare utilizatorului, de exemplu, prin rapoarte specializate despre defecțiuni, întreținere și ore de funcționare, înregistrare și monitorizarea supraîncărcării. Înseamnă că sistemul oferă mult mai multe opțiuni pentru monitorizarea timpilor de inactivitate și planificarea întreținerii.

Pentru modernizare, Alewijnse a furnizat un pachet cuprinzător de servicii electrice și de automatizare, inclusiv ingineria, furnizarea și instalarea de echipamente, coordonarea proiectului și comisionarea sistemelor de comandă. Capabilitățile de vizualizare ale instalației și conversia de la echipamentele fizice tradiționale la o soluție PLC/SCADA modernă contribuie acum semnificativ la optimizarea proceselor de producție și reducerea timpilor de inactivitate. Compania se concentrează puternic pe fiabilitatea operațională și a solicitat cea mai actuală și modernă soluție de sistem disponibilă pentru instalație.

Pe lângă calitatea înaltă a echipamentelor și capabilitățile sale tehnice, compania Alewijnse a fost alegerea firească pentru realizarea lucrărilor, după ce a executat proiectarea și instalarea inițiale, când a fost construită nava, în 1998. Compania are mulți ani de experiență în instalații electrice și de automatizare într-o gamă largă de nave și instalații industriale, iar această experiență vastă și cunoștințele de specialitate extinse erau importante pentru finalizarea cu succes a unui proiect precum Kaliwaal 41 într-un interval scurt de timp.

 

Alewijnse automation Kaliwaal 41 Van Nieuwpoort Groep

Am fost foarte încântați să primim comanda de la Grupul Van Nieuwpoort pentru modernizarea Kaliwaal. Cooperarea a fost excelentă cu clientul pe tot parcursul proiectului. Împreună am reușit să finalizăm proiectul rapid și eficient. Ne propunem să aplicăm aceste cunoștințe de specialitate în electrotehnică și automatizare și în proiecte și cooperări viitoare.

Jean-Pierre Gerrits, manager de proiect la Alewijnse

Kaliwaal 41

Kaliwaal 41 este un ponton plutitor, echipat cu o instalație industrială care primește material extras din albia râului, separă nisipul de pietriș și apoi folosește site pentru a livra până la 144 de categorii diferite de nisip pentru aplicații industriale. Este una dintre puținele instalații plutitoare de separare a nisipului din Olanda și joacă în prezent un rol important în proiectul olandez de lărgire a râului Maaspark Well, care își propune să creeze un mediu de trai sigur în valea Maas, între Well și Aijen.

O instalație personalizată de dragare a nisipului extrage nisipul și îl pompează către Kaliwaal, care îl separă pe granulații și apoi îl curăță și îl deshidratează. Ulterior, sunt preparate diferite amestecuri pentru variate aplicații în beton și construcții.

Râul Maaspark Well

Proiectul de lărgire a râului Maaspark Well este o inițiativă a municipalității olandeze Bergen (L) și o verigă importantă în marele proiect național „Spațiu pentru râu”, care își propune să ofere râurilor olandeze mai mult spațiu pentru stocarea în siguranță a excesului de apă din inundații pentru eliberare controlată. Grupul Van Nieuwpoort, membru al consorțiului Kamperheul, a mobilizat Kaliwaal 41 pentru a sprijini construirea unui canal de apă înalt între Well și Aijen.

 

 

Ești pregatit să afli mai multe despre inovație ?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service