Predarea celei de a doua drage de agregate marine (MAD) din clasa 3500, deținute de Șantierele Navale Damen marchează finalizarea unui proiect de trei ani.

Obiectul contractului

Obiectul contractului pentru compania Alewijnse a cuprins ingineria, livrarea și punerea în funcțiune a pachetelor electrice complete ale navelor, inclusiv tablouri electrice, tablouri de distribuție, cablaje și sistemul de alarmă și monitorizare (AMS) și sistemele de gestionare a energiei. Compania Alewijnse s-a ocupat și de lăcătușerie și instalare, precum instalarea sistemelor electrice care acționează echipamentul de dragare, precum și a celor care gestionează operațiunile generale ale navei.

Nave complexe

Construcția a avut loc la șantierele navale Damen din Galați, România. „Suntem mulțumiți de rezultatele finale”, spune Ionuț Meleșcanu, Project Manager pentru aceste proiecte din partea Alewijnse. „Proiectele au fost o provocare, și datorită perturbărilor cauzate de Covid. Și tehnologia pentru noua clasă de nave a evoluat în timpul construcției, datorită complexității, fiind necesare diverse modificări și actualizări ale primei nave. Dar a însemnat un beneficiu în plus pentru cea de-a doua navă. Este cel mai complex tip de navă la care compania Alewijnse a lucrat până acum pentru șantierul Damen Galați. Suntem foarte mândri de ceea ce am realizat și, încă o dată, Alewijnse și-a demonstrat capacitatea de a gestiona cele mai complexe nave ce străbat astăzi apele, în cele mai dificile circumstanțe.”

Side view MAD 3500 Hanson Thames

Cooperare de succes

Damen a ales Alewijnse în baza relației de ani de zile cu Grupului de Șantiere Navale Damen, pentru cunoștințele de specialitate și pentru prezența permanentă alături de șantierele navale românești Damen din Galați și Mangalia.

Valentin Petrea, Project Manager la Alewijnse, a spus: „Fiind un concept nou, mă bucur foarte mult că ne-am implicat încă de la început într-un proiect care promitea să fie o provocare. Acest lucru a permis tuturor celor implicați să lucreze împreună pentru a realiza un proiect de succes. Ne bucurăm că am reușit să dovedim încă o dată că experiența și calitatea pe care o livrăm îndeplinesc standardele înalte ale companiei Damen și sperăm să putem contribui la câștigarea mai multor comenzi din această gamă de produse în viitor.”

Experiență în instalații electrice pentru drage

Alewijnse joacă un rol important în domeniul automatizărilor și a instalațiilor electrice pentru construcția, conversia și renovarea tuturor tipurilor de drage. Proiectele livrate recent includ instalarea platformei inovatoare Alewijnse de virtualizare și vizualizare (AlViVi) la bordul a șapte drage aspirante mobile (TSHD) deținute de DEME. Un alt proiect recent este cea mai nouă navă de minerit diamante AMV3 din flota De Beers Marine Namibia (Pty) Ltd., pentru care Alewijnse a livrat instalația electrică completă.

Ca și proiectele în curs, trebuie menționat refit-ul electric a TSHD Swalinge din flota Den Herder Seaworks și lucrările de instalații electrice și automatizare de la bordul unei a doua nave TSHD la șantierele navale Thecla Bodewes.

Ești pregatit să afli mai multe despre inovație ?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service