Noi aplicații realiste de simulare 3D pentru viitor

Companiile Alewijnse și 3D Tree C Technology, specializată în simulări, și-au unit forțele pentru a dezvolta reprezentări digitale („digital twins”) inovatoare pentru industria de producție maritimă. Cele două companii oferă acum împreună noi aplicații de simulare 3D pentru viitor, care simulează în mod realist mediul de operare al instalațiilor navei și optimizează fazele ciclului de viață al navei. 

Alewijnse Tree C simulations and digital twins

Revoluționarea industriei de producție

Simulările și reprezentările digitale revoluționează industria de producție maritimă. Tehnologia există, iar dezvoltarea sa în domeniul maritim este în curs de desfășurare. Alewijnse și Tree C deschid calea oferind împreună noi aplicații de reprezentări digitale („digital twins”) 3D, care pot simula echipamentele specifice de misiune ale navelor în mediul lor de lucru într-un mod corect din punct de vedere fizic.

Acest lucru aduce o gamă largă de beneficii, cum ar fi capacitatea de a proiecta și testa sistemele într-un mod mai eficient, optimizarea instruirii într-un mediu 3D corect din punct de vedere fizic și oferirea celor mai bune servicii de la distanță. Rezultatul este îmbunătățirea considerabilă a performanțelor sistemelor și economii substanțiale atât în ceea ce privește timpul, cât și costurile pentru clienți. În acest fel, constructorii de nave, proprietarii și echipajul pot beneficia de cele mai recente sisteme și tehnici de vârf de gamă.

Etapa următoare

Prin combinarea cunoștințelor practice de specialitate, Alewijnse și Tree C se bazează pe anii de experiență în simulare și reprezentări digitale. De exemplu, Alewijnse a dezvoltat anterior console ECR care permit instruirea avansată prin simulare 2D pentru manipularea sistemelor la bord.

O altă inovație recentă este platforma unică Alewijnse de virtualizare și vizualizare (AlViVi), un concept de control bazat pe un server central, redundant, pe care toate sistemele legate de procesele de la bord sunt virtualizate și integrate la nivel central. Aceste sisteme pot fi vizualizate și operate și de pe toate ecranele conectate de pe o navă. Această platformă inovatoare oferă în plus capacități unice de simulare pentru instruire și testare în faza de proiectare a sistemelor de automatizare la bord.

CSD 2 Tree C Alewijnse
Tree C project

Prin colaborarea sa unică cu Tree C, Alewijnse face un pas mai departe. Software-ul specializat Tree C adaugă realism 3D la simularea interacțiunilor cu mediul și elementele exterioare. Acest lucru oferă o experiență realistă pentru operatorii stagiari și face ca mediul virtual să fie adecvat ca mediu de testare precis pentru noile echipamente și sisteme de control.

Noul sistem de simulare de la Tree C și Alewijnse este alcătuit dintr-un pupitru de instructaj pentru controlul simulatorului, o consolă de operare pentru controlul echipamentelor navei, o consolă a căpitanului pentru gestionarea propulsoarelor, două ecrane pentru vizualizarea de pe navă și două CCTV-uri pentru patru camere de simulare. Acest lucru creează oportunități unice pentru formare, inginerie, sondaje și servicii de monitorizare în timp real, utilizând vizualizarea și realitatea augmentată.

Reprezentări digitale („digital twins”) maritime ale viitorului

Cele două companii au primit deja mai multe cereri de pe piață, parțial ca rezultat al promovării cooperării lor de succes la standul Alewijnse de la expoziția Europort din noiembrie 2021. Ambele companii văd o mulțime de oportunități de simulare pentru sistemele de pe nave la companii maritime mari și mici, precum și pentru șantierele navale, și așteaptă cu nerăbdare să continue să construiască reprezentările digitale maritime ale viitorului.

Ești pregătit pentru inovație?

Hai să ne conectăm!
Industrial environment
Service